Fenntarthatóság

A fenntarthatóság az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, olyan mértékben, hogy az a környezet és a természeti erőforrásokat, szükségletek kielégítésének lehetőségét megőrizzük a jövő generációk számára is.

A fenntarthatóság fogalomköre fejlődést jelent, és nem növekedést.A fejlődés minőségbeli javulást jelent, míg a növekedés mennyiségbeli bővülést.

 
A fenntarthatóság alapelvei: Amit a környezetbe bocsátunk, az nem haladhatja meg a környezet befogadó/feldolgozó képességét. Amit a környezetből kitermelünk, az nem haladhatja meg a környezet újratermelő képességét. A nem-megújuló erőforrások felhasználásának a mértéke nem haladhatja meg azt az ütemet, amilyen arányban helyettesíteni tudjuk őket megújuló erőforrásokkal.


Forrás: 

Ádám Ferencné - Boldis Anna Kornélia 2013: A környező világ megismerésének módszerei, "Mentor(h)áló 2.0 Program" TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0008 projekt 

https://eionet.kormany.hu/a-fenntarthato-fejlodes-fogalma

Forrás: 

https://www.ajbh.hu/-/ensz-fenntarthato-fejlodesi-celok-sustainable-development-goal-sdg-?inheritRedirect=true

Ökoiskola - Török János Református Mezőgazdasági és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
Ökoiskola-munkaközösség
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el